• Standaard header

Hoofdpijn

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende klachten, zowel bij volwassenen als bij kinderen. Er zijn meerdere soorten hoofdpijn waarvan spanningshoofdpijn (Tension Type Headache) de meest voorkomende hoofdpijn betreft. Spanningshoofdpijn lijkt vaker voor te komen bij vrouwen (lifetime 88%) dan bij mannen (lifetime 69%). Graag informeren wij u over spanningshoofdpijn.

Chronische of episodische?
 Afhankelijk van de duur en frequentie waarmee de hoofdpijn optreedt wordt er gesproken van een chronische of episodische vorm van spanningshoofdpijn. Indien je minimaal 3 maanden met meer dan 15 dagen per maand hoofdpijn ervaart wordt er gesproken van chronische spanningshoofdpijn. Bij episodische of acute spanningshoofdpijn doet de hoofdpijn zich gedurende een bepaalde periode voor.

Karakteristieken:
 Kenmerkend voor spanningshoofdpijn is het gevoel van een drukkende strakke band rondom de schedel. Bij lichamelijke inspanning zal deze hoofdpijn niet toenemen. Het kan zijn dat men enigszins overgevoelig wordt voor geluiden of fel licht, een combinatie van beide komt zelden voor.

Risicofactoren:
Er is veel onderzoek gedaan naar risicofactoren voor spanningshoofdpijn. Hieruit blijkt dat een slechte algemene gezondheid, onvermogen tot relaxen na het werk, slaapstoornissen en een jonge leeftijd risicofactoren betreffen met betrekking tot het ontstaan van spanningshoofdpijn. Ook is er een significante correlatie gevonden tussen emotionele conflicten, stress en het optreden van spanningshoofdpijn. Tevens lijkt een verkeerde houding, of het te weinig wisselen van houding een belangrijke factor te zijn bij het ontstaan van spanningshoofdpijn.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

 • Manueel therapie/Fysiotherapie
 • Triggerpoint behandeling
 • Nek manipulaties/mobilisaties
 • Ontspanning nek/schouder regio
 • HoudingstherapieAlgemene conditie verbetering

Wilt u meer informatie of een afspraak maken, vul dan het volgende formulier in.

 • * fields are required.

 

 

News

 • Hoofdpijn

  Max Health Care geeft u in deze nieuwsbrief informatie over hoofdpijn

  Read more
More news