• Standaard header

Specialisaties

Sportfysiotherapie
De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft (topsporters).

De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die tijdens of na ziekte of blessures weer aan het werk willen of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert tevens ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel, schouder, heup en elleboog. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Tevens is de sportfysiotherapeut specialist in het begeleiden van mensen die een (orthopedische) operatie hebben ondergaan en weer willen gaan sporten.

Manuele therapie
De manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen.

In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten.

De manueel therapeut werkt vanwege zijn specifieke kennis en vaardigheden vooral aan klachten aan de wervelkolom en klachten die daarmee samenhangen.

Veel voorkomende klachten die de manueel therapeut behandelt, zijn:

 • hoofd- en nekpijn, samen met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
 • nek- en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen;
 • klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn;
 • artrose van de heup;
 • lage-rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen;
 • bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek;
 • kaakklachten, eventueel gecombineerd met nekklachten.

Gewrichten kunnen ook een te grote bewegelijkheid hebben. Dat kan leiden tot instabiliteit en klachten. In dit geval kan de manueel therapeut u met specifieke trainingsadviezen leren uw gewrichten door middel van spieren stabieler te maken.

Dry needling
Je zou kunnen zeggen dat dry needling een Westerse vorm van acupunctuur is. Het is een behandeling, die zich kenmerkt door het inbrengen van speciale gesteriliseerde fijne naalden, op specifieke plaatsen, “triggerpoints“, of spierverhardingen genoemd, in spierweefsel. Het heeft als doel het wegnemen of verlichten van pijn en andere vervelende sensaties.

Waarom dry needling?
Aanhoudende pijn, strakke en pijnlijke spieren, beperkte beweeglijkheid en/of spiervermoeidhied zijn algemene klinische symptomen van de aanwezigheid van triggerpoints. Dry needling is een effectieve techniek voor behandeling van spierpijnen en spiergerelateerde klachten, waarbij lokale verkrampingen in spieren (“spierknopen”) en/of uitstralende sensaties optreden. Het inbrengen van de naald voelt u niet tot nauwelijks. Als de spierverharding wordt aangeprikt kan het zijn dat de spier kort aanspant.

Kijk voor meer informatie op : www.dryneedling.nl

Medical Taping
Het Medical Taping Concept wordt bij ons succesvol toegepast!

Het is een van oorsprong Aziatische tapemethode, die niet alleen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, maar tevens de spierfunctie, de bloed- en lymfecirculatie stimuleert en ondersteunt. Het indicatiegebied is zeer uitgebreid:

 • (Na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat zoals rug- en schouderklachten, maar ook knie en kuitklachten. 
 • Verminderen van klachten door vloeistofstuwingen zoals oedeem en bloeduitstortingen.
 • Houdingscorrectie
 • Behandeling van problemen ontstaan door overbelasting (zoals muisarm, tennis- of golfarm)
 • Bestrijding van (spannings)hoofdpijn en zenuwpijn door beinvloeding van het zenuwstelsel

Medical taping ondersteunt c.q. activeert de lichaamseigen herstelmechanismen, zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Deze aanpak is in de praktijk veel funktioneler dan bijvoorbeeld de klassieke aanpak van gelijksoortige blessures met conventionele witte sporttape.

De elastische tape zorgt door een speciale manier van aanbrengen dat de huid lokaal wordt gelift. Hierdoor wordt onmiddelijk de druk onderhuids verminderd in het blessuregebied, waardoor de bloedsomloop en de lymfestroom zich kunnen herstellen. Als gevolg hiervan neemt de druk op de pijnreceptoren af en de pijn vermindert of verdwijnt daardoor zelfs helemaal. Door het genezingsproces op deze manier continu te ondersteunen wordt gezorgd voor een effect dat zich verder uitstrekt dan de reguliere behandeling van een half uur. Omdat de tape meerdere dagen kan blijven zitten, ook tijdens douchen en zwemmen, ontstaat een unieke 24-uurs behandeling.

Geïnteresseerd? Neem contact op met Max Health Care en vraag naar Lars Beuming of Sjoerd Hepkema

 • Reinder Nummerdor, professioneel beachvolleyballer

  "De fysio's van Max Health Care hebben er mede voor gezorgd dat we na mijn knieblessure de 2e plaats op het WK behaalden"

  Reinder Nummerdor, professioneel beachvolleyballer
 • Manja Weitjens

  "Dankzij de professionele behandeling van Max Healthcare is mijn rugpijn snel over en kan ik weer heerlijk Body Balancen! "

  Manja Weitjens
 • Pieter de Vos

  "Mijn schouder was "uit de kom" geschoten. Dankzij het team van Max Health Care kon ik binnen 3 maanden weer golfen!!"

  Pieter de Vos
 • Rosa Visser-Zaccagnini (72 jaren jong)

  "Dankzij de behandelingen verricht door Max Health Care, kan ik weer gewoon weer lopen en heb ik geen operatie meer nodig!! "

  Rosa Visser-Zaccagnini (72 jaren jong)