Specialisaties binnen Max Health Care

Sportfysiotherapie
De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft (topsporters).

De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die tijdens of na ziekte of blessures weer aan het werk willen of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert tevens ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel, schouder, heup en elleboog. Tevens is de sportfysiotherapeut specialist in het begeleiden van mensen die een (orthopedische) operatie hebben ondergaan en weer willen gaan sporten.

Manuele therapie
De manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen.

In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten.

Veel voorkomende klachten die de manueel therapeut behandelt, zijn:

 • hoofd- en nekpijn, samen met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
 • nek- en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen;
 • klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn;
 • lage-rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen;
 • bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek;
 • kaakklachten, eventueel gecombineerd met nekklachten.

Dry needling
Je zou kunnen zeggen dat dry needling een Westerse vorm van acupunctuur is. Het is een behandeling, die zich kenmerkt door het inbrengen van speciale gesteriliseerde fijne naalden, op specifieke plaatsen, “triggerpoints“, of spierverhardingen genoemd, in spierweefsel. Het heeft als doel het wegnemen of verlichten van pijn en andere vervelende sensaties.

Waarom dry needling?
Aanhoudende pijn, strakke en pijnlijke spieren, beperkte beweeglijkheid en/of spiervermoeidhied zijn algemene klinische symptomen van de aanwezigheid van triggerpoints. Dry needling is een effectieve techniek voor behandeling van spierpijnen en spiergerelateerde klachten, waarbij lokale verkrampingen in spieren (“spierknopen”) en/of uitstralende sensaties optreden. Het inbrengen van de naald voelt u niet tot nauwelijks. Als de spierverharding wordt aangeprikt kan het zijn dat de spier kort aanspant.

Kijk voor meer informatie op : www.dryneedling.nl

McKenzie Methode

De McKenzie Methode® ook bekend als Mechanische Diagnose en Therapie® (MDT)  is een internationaal geprezen methode voor onderzoek en behandeling van pijn aan de wervelkolom (nek en rugpijn) en ledematen. Deze methode wordt al meer dan 30 jaar wereldwijd gebruikt zeer succesvol toegepast.

MDT therapeuten zijn opgeleid om alle gebieden van het bewegingsapparaat te beoordelen en diagnosticeren. Dat betekent dat indien er een probleem is in of rond de wervelkolom, gewrichten en spieren, een MDT evaluatie geschikt kan zijn.

Echografie

Echografie is een techniek om een lichaamsdeel in beeld te brengen door middel van geluidsgolven. Het apparaat zendt onhoorbare geluidsgolven uit die weerkaatsen in uw lichaam. Hierdoor ontstaat een beeld op de monitor. In de fysiotherapie wordt echografie vnl. ingezet om (beschadigingen aan) weke delen (spieren, pezen, kapselbandapparaat) in beeld te brengen. Echografie is pijnloos en niet schadelijk voor het lichaam.

Medical Taping
Het Medical Taping Concept wordt bij ons succesvol toegepast!

Het is een van oorsprong Aziatische tapemethode, die niet alleen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, maar tevens de spierfunctie, de bloed- en lymfecirculatie stimuleert en ondersteunt. Het indicatiegebied is zeer uitgebreid:

 • (Na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat zoals rug- en schouderklachten, maar ook knie en kuitklachten. 
 • Verminderen van klachten door vloeistofstuwingen zoals oedeem en bloeduitstortingen.
 • Houdingscorrectie
 • Behandeling van problemen ontstaan door overbelasting (zoals muisarm, tennis- of golfarm)
 • Bestrijding van (spannings)hoofdpijn en zenuwpijn door beinvloeding van het zenuwstelsel.

Mulligan Therapie

Het Mulligan Concept is een methode die wordt gebruikt om pijnvrij te kunnen mobiliseren in gewrichten. De methode gaat hypothetisch uit van wat we noemen een sporingsprobleem. Als metafoor kunt u hierbij denken aan een niet soepel lopende lade in een kast. Het spoor terugvinden is hier vaak een kwestie van een subtiele aanpassing van de positie van de lade, waarna het openen en sluiten weer zonder frictie kan plaatsvinden. Door in een menselijk gewricht deze gecorrigeerde beweging pijnvrij in te slijpen wordt het normale patroon hersteld. Dit fenomeen leidt vaak tot een snel en blijvend herstel van de gewrichtsfunctie.  De Mulligan mobilisatie technieken zijn niet geschikt voor alle problemen, maar wel voor veel klachten aan het bewegingsapparaat, zoals b.v aan knie, enkel, heup, schouder, rug, arm, pols, hand.

Slaap Therapie

Iedereen slaapt wel eens slecht. Dit heeft niet direct gevolgen voor de gezondheid. Maar als je langere tijd slecht slaapt neemt de vermoeidheid toe en ervaart u steeds meer beperkingen in je functioneren. Op den duur brengt het ook emoties met zich mee, zoals angst, verdriet en boosheid. U vraagt zich af: hoe moet ik er mee omgaan? Waar doe ik goed aan? Zal ik ooit weer beter slapen? 

Op langere termijn heeft slapeloosheid grote gevolgen voor de gezondheid. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat u een hogere kans hebt op het krijgen van een depressie, overgewicht en suikerziekte. Ook uw afweersysteem werkt minder goed, waardoor u vatbaarder bent voor infecties.

Een goede nachtrust is dus net zo belangrijk voor je gezondheid als bijvoorbeeld goede voeding en voldoende lichaamsbeweging.

Behandeling door een slaap therapeut van Max Health Care richt zich op het wegnemen van je slaapprobleem. Je kunt na behandeling weer gemakkelijker inslapen of doorslapen en gedachten beter loslaten. De slaap therapeut heeft een erkende paramedische opleiding (fysiotherapie) gevolgd en is ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Daarnaast hebben zij een verplichte cursus afgerond om slapeloosheid te behandelen volgens de laatste wetenschappelijke inzichten, zodat u kunt vertrouwen op kwalitatief hoogwaarde zorg.

 

 • "De fysio's van Max Health Care hebben er mede voor gezorgd dat we na mijn knieblessure de 2e plaats op het WK behaalden"

  Reinder Nummerdor, professioneel beachvolleyballer
 • Manja Weitjens

  "Dankzij de professionele behandeling van Max Healthcare is mijn rugpijn snel over en kan ik weer heerlijk Body Balancen! "

  Manja Weitjens
 • Pieter de Vos

  "Mijn schouder was "uit de kom" geschoten. Dankzij het team van Max Health Care kon ik binnen 3 maanden weer golfen!!"

  Pieter de Vos
 • Rosa Visser-Zaccagnini (72 jaren jong)

  "Dankzij de behandelingen verricht door Max Health Care, kan ik weer gewoon weer lopen en heb ik geen operatie meer nodig!! "

  Rosa Visser-Zaccagnini (72 jaren jong)
 • Pieter Raaskamp

  "Door de fysiotherapeuten van Max Health Care revalideerde ik snel van mijn knieoperatie."

  Pieter Raaskamp